Kenneth Söderlund, Senior Backend Developer

Nordin senioriosastoon kuuluva Kenneth Söderlund on mutkaton työkaveri, joka auttaa kollegoitaan mielellään aina kun voi. Hänen mukaansa Nordissa pääsee tekemään töitä ja toteuttamaan itseään pitkälti kuten haluaa. Sekä työntekijä että työnantaja joustavat tarvittaessa.

Kenneth Söderlund

Kun Nordin avokonttorissa raikuu kovaääninen nauru tai pottuilu, on pääsyyllinen todennäköisimmin Kenneth Söderlund. Kun Kenaa ottaa päähän, sekin näkyy ja kuuluu. Useimmiten ärtymyksen kohteena ovat kuitenkin huonosti toimivat laitteet ja ohjelmat, eivät ihmiset.

Älämölön ja sarkasmin ei kannata antaa huijata: todellisuudessa Kena on mutkaton ja helposti lähestyttävä tyyppi, joka auttaa kollegoita mielellään ja on aidosti kiinnostunut kehittämään yrityksen toimintaa.

“Tulen helposti toimeen ihmisten kanssa. Ulkonäkö voi pettää”, hän vihjaa.

Vastuussa siitä, mitä tapahtuu kulissien takana

Nordin Senior Backend Developerina toimiva Kena tuli taloon vuonna 2010. Sitä ennen hän työskenteli pari vuotta mm. lipunmyyntijärjestelmää toimittavalla CRD Systemsillä ja pari vuotta Fonectalla.

Nordilla Kena vastaa palvelinpuolesta ja siitä, mitä koodissa tapahtuu kulissien takana. Hän on myös vetänyt projekteja.

“Olen sellainen joka paikan höylä, mukana monessa projektissa. Minulla on onneksi kyky keskittyä töihin silloinkin, kun pitää hyppiä asiasta toiseen.”

Vuosien varrella toteutetuista projekteista mieleen on jäänyt erityisesti Dovre Club:

“Se oli ensimmäinen isompi projekti, jossa olin projektipäällikkönä. Opin tosi paljon, sekä koodista että projektinhallinnasta.”

Frontend-puolta hän oppisi mielellään enemmän.

“Olen treenannut sitä viime aikoina omalla ajalla. Nordissakin kyllä pääsee kehittämään taitojaan ja tutustumaan uusiin teknologioihin.”

Kukaan ei jää mököttämään

Nordissa parasta on Kenan mielestä hyvä porukka ja se, että töitä saa tehdä hyvin vapaasti.

“Kaikki tulevat toimeen keskenään, ja olemme tekemisissä myös työajan ulkopuolella. Töitä tehdään paljon kotoa käsin tai muuten etänä, eikä töissä tarvitse välttämättä olla virka-aikoina. Olennaista on, että hommat tulevat tehtyä ja aikataulut pitävät, se riittää. Sekä työntekijä että työnantaja joustavat.”

Konflikteja Nordissa on harvoin. Esiin nousseista asioista keskustellaan tiimissä, ja jos joku on eri mieltä, se selvitetään.

“Kukaan ei jää mököttämään. Yleisesti ottaen jengi pääsee tekemään töitä ja toteuttamaan itseään pitkälti kuten haluaa.”

Kenan vapaa-aika on jo viimeiset 12 vuoden ajan kulunut Savate Défensen parissa. Nykyään hän toimii myös lajin ohjaajana.

“Pääsen opettamaan ja seuraamaan muiden kehittymistä. En erityisemmin tykkää puhua yleisölle, mutta kun puhuu itselle tärkeästä aiheesta, jännityksen unohtaa nopeasti.”

Faktat

  • Syntynyt 1984 Helsingissä
  • Insinöörin tutkinto Arcadasta
  • Nordissa vuodesta 2010
  • LinkedIn-profiili

Kenasta sanottua:

Ulosanti välillä vähemmän filtteröityä. Hyvällä tuulella ollessaan saa muutkin hyvälle tuulelle. Vahva osaaminen palvelinpuolella ja kyky hoitaa varmasti useampaa projektia kerrallaan.

Tällä hetkellä meillä ei ole avoimia työpaikkoja. Jos koet olevasi kuitenkin etsimämme kandidaatti, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen: [email protected]