Sergey Dubovik, Developer

Sergey Dubovikin tausta ei ole devaajalle se kaikkein tyypillisin: hän on muun muassa työskennellyt risteilyaluksilla ja perustanut kaksi yritystä. Sergeyn mukaan hän on monipuolisen kokemuksensa ansiosta saanut bisnesnäkemystä ja kyvyn katsoa kokonaisuutta – molemmat erittäin hyödyllisiä taitoja ohjelmistokehittäjälle.

Sergey Dubovik

Matkapuhelinten myyntiä Arkangelissa, Venäjällä. Työskentelyä risteilyaluksilla ympäri maailmaa tarjoilijana, apulaisravintolapäällikkönä ja baarimikkona. Koulutusyrityksen ja pyörävuokraamon perustaminen Pietariin. Kemian, ohjelmoinnin sekä liiketalouden ja IT:n opintoja. Eikä lista pääty siihen.

Sergey Dubovikin tausta ei tosiaan ole ohjelmistokehittäjälle se kaikkein tyypillisin. Hän kuitenkin kokee, että hänen taustansa on vahvuus:

“Olen saanut liiketoimintanäkemystä opinnoistani ja kokemuksistani yrittäjänä. Devaajana yritän aina hahmottaa kokonaisukuvan, ottaa huomioon eri näkökulmat. Kysyn paljon kysymyksiä. Minulla on myös silmää designille.”

Taustansa ja erityisesti laivoilla vietettyjen vuosien ansiosta Sergey on hyvin ennakkoluuloton. Hän on myös päässyt harjaannuttamaan viestintätaitojaan.

“Mielenkiintoisinta risteilyaluksella työskentelyssä on se, että parin viikon välein laivalle tuli pari tuhatta uutta matkustajaa. Olen elämäni aikana jutellut todella monenlaisten ihmisten kanssa.”

Pois freelancerin tietotyhjiöstä

Pitkän aikaa Sergey pohti, mitä haluaa elämällään tehdä – mikä selittää hänen värikkään CV:nsä. Hän on kuitenkin aina ollut kiinnostunut tietokoneista. Hän alkoi opetella koodaamista verkkokurssien avulla, ja pian hänen uusi uransa web designerina oli hyvässä vauhdissa.

Sergey oli kuullut positiivisia arvioita Suomen koulutusjärjestelmästä ja päätti hakea Haaga-Helian liiketoimintaa ja IT:tä yhdistelevään koulutusohjelmaan. Hän sai opiskelupaikan ja muutti Suomeen tammikuussa 2014.

Opintojen ohessa Sergey jatkoi työskentelyä venäläisten asiakkaiden kanssa, ja sai pari verkkosivuprojektia myös Suomesta. Lisäksi hän toteutti sovelluksen, jonka avulla ihmiset voivat etsiä ruokakauppojen tarjouksia.

“Nautin freelancer-työn joustavuudesta, mutta samaan aikaan tunsin olevani tietotyhjiössä. Halusin mahdollisuuksia oppia kollegoilta, joten päätin etsiä työn yrityksestä.

Hän aloitti työt Nordissa helmikuussa 2015.

“Nordilla on kotoisa työympäristö, mutta ei kuitenkaan niin kotoisa, että tekisi mieli ottaa housut pois! Työ on minulle juuri sopiva yhdistelmä työtä ja oppimista. Nord on myös hyvin kansainvälinen, kaikki puhuvat täydellistä englantia. Uskon, että yritykselle on hyötyä siitä, että sen työntekijöillä on erilaisia taustoja.”

“Skaala on potentiaalisesti rajaton”

Sergeyn mukaan hänen lempiprojektejaan ovat ne, joissa fokus on sekä asiakkaan liiketoiminnallisissa tarpeissa että teknologiassa – mikä on Nordille tyypillistä:

“Esimerkiksi yhdessä projektissa teimme integraation asiakkaan verkkosivun ja heidän CRM-järjestelmänsä välillä. Pointti ei niinkään ollut verkkosivun rakentaminen, vaan pikemminkin asiakkaan prosessien automatisoiminen.”

Watson.fi oli Sergeylle yksi ensimmäisistä Drupal-projekteista. Hän sanoo oppineensa siitä paljon, mutta vielä Drupalista on paljon opittavaa.

“Lisäksi haluaisin hallita JavaScriptin, koska sitä käytetään nykyään enemmän ja enemmän joka paikassa.”

Sergey on kiinnostunut niistä mahdollisuuksista, joita digitaalisuus tuo liiketoimintaan – ja ihmisten elämään yleensä.

“Haluamme tai emme, kosketamme monien ihmisten elämää niiden sovellusten ja verkkosivujen kautta joita luomme. Siinä mielessä tämä on tärkeä työ. Koodaamisessa hienointa on juuri se, että skaala on potentiaalisesti rajaton.”

Faktat

Sergeystä sanottua:

Tekee aina mitä lupaa. Nopea oppimaan. Hauska jätkä, jolla on hyvä huumorintaju.

Tällä hetkellä meillä ei ole avoimia työpaikkoja. Jos koet olevasi kuitenkin etsimämme kandidaatti, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen: [email protected]