Simo Jokela, Lead Developer

Nordin pitkäaikaisimpiin työntekijöihin kuuluvalle Simo Jokelalle tärkeintä työssä on se, että tykkää duunistaan, tekee hyvää jälkeä ja kehittyy. Hänen mielestään Nord sopii työpaikaksi koodarille, jota kiinnostaa koodaaminen enemmän kuin se, että saa viikonlopuksi Porschen lainaan.

Simo Jokela

Nordin Frontend Lead Simo Jokela tunnetaan työyhteisössä miehenä, joka pysyy tyynenä ja nostattaa tiimihenkeä silloinkin, kun meno on hektistä ja monella muulla tunteet kuumenevat.

“Nuorempana olin ujo, mutta nyt olen tällainen höpöttäjä”, hän kuvailee.

Nordissa Simo on työskennellyt jo vuodesta 2009, mikä tekee hänestä yhden yrityksen pitkäikäisimmistä työntekijöistä.

“Ehdin valmistumisen jälkeen olla muutaman kuukauden eräässä pelifirmassa töissä, kun minut lomautettiin. Pian sen jälkeen aloitin työt Nordissa, enkä ole kokenut tarvetta vaihtaa työpaikkaa.”

Projekteissa Simon roolina on joko koodata frontendiä tai olla vetovastuussa. Frontend-kehityksen ohella yksityiskohtien ja asiakkaiden tarpeiden huomioiminen kuuluvat hänen vahvuuksiinsa.

“Projektinhallinnassa on vielä opittavaa. Ohjelmoinnin puolella haluaisin kehittää osaamistani uusien client side -teknologioiden kanssa.”

Nordissa ei ole joka päivä tuoreita hedelmiä

Nordia Simo pitää rentona ja helppona työpaikkana. Kaikki ovat kavereita keskenään, ja työntekijöillä on paljon mahdollisuuksia vaikuttaa asioihin.

“Yhä enemmän meillä on menty siihen suuntaan, että kukin saa itse päättää, miten työnsä tekee. Nordilla ei ole selvää hierarkiaa, mutta projekteissa vetäjällä on kuitenkin valta päättää asioista, ja sitä kunnioitetaan.”

Toimistolta löytyy tietysti pelikonsoleita ja pöytäfutis. Simon mielestä kaikenlaisten härpäkkeiden sijaan tärkeämpää viihtymisen kannalta on kuitenkin se, että Nordilla keskitytään olennaiseen: laadukkaaseen työn jälkeen ja siihen, että työn tekeminen on mahdollisimman helppoa ja mukavaa.

“Meillä ei ole venekerhoa eikä tuoreita hedelmiä joka päivä! Nord sopii koodarille, jota kiinnostaa koodaaminen enemmän kuin se, että saa hienon Macin tai viikonlopuksi Porschen lainaan.”

“Haluan olla parempi vuoden lopussa kuin sen alussa”

Simo korostaa, että Nordissa asiakkaan tarve laitetaan aina etusijalle.

“Joissain softafirmoissa hifistellään uusimmilla teknologioilla, vaikka ne eivät olisi asiakkaan kannalta paras vaihtoehto. Meillä taas ajatellaan, että käytetyn teknologian pitää olla devaajan kannalta hyvä ja kiinnostava, mutta sen pitää toimia myös asiakkaalle.”

Oman kehityksen kannalta hänen merkittävimmät projektinsa ovat olleet eAutokoulu-oppimisympäristö sekä Verkkokauppa.comin vuoronhallintajärjestelmä.

“Olin tuohon aikaan vasta urani alkuvaiheessa, ja opin molemmista tosi paljon. Olen erityisen ylpeä myös Dovren responsiivisesta verkkosivustosta ja EpicTV:stä, jolla on Nordin tekemistä saiteista eniten kävijöitä.”

Simolle palkkaa tärkeämpää se, että tykkää duunistaan, tekee hyvää jälkeä ja kehittyy.

“Haluan voida ajatella työpäivän päätteeksi, että olen tehnyt hyvää työtä. Tavoitteeni on olla parempi vuoden lopussa kuin sen alussa. Nordissa työmoraali on yleisesti tosi korkea, kaikki haluavat tehdä laatua”, hän toteaa.

Vapaa-ajallaan Simo viettää aikaa puolison ja kavereiden kanssa, pelaa videopelejä ja seuraa tietokonepeliurheilua.

“Minulla oli aikeena aloittaa airsoftin harrastaminen. Siinä kävi niin, että ostin 500 euron aseen ja käytin sitä kesän aikana vain 2 kertaa”, hän nauraa.

Faktat

  • Syntynyt 1984 Jyväskylässä
  • Insinöörin tutkinto Savonia-ammattikorkeakoulusta
  • Nordissa vuodesta 2009
  • LinkedIn-profiili

Sanottua Simosta:

Taitava työssään, tietää mitä tekee. Jämpti ja rauhallinen tyyppi, joka saa tuloksia aikaan ja pitää kiinni aikatauluista

Tällä hetkellä meillä ei ole avoimia työpaikkoja. Jos koet olevasi kuitenkin etsimämme kandidaatti, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen: [email protected]