Bolt.Works.

Mobiilisovellus, joka muutti koko yrityksen

Rakennusalan työvoimavuokraukseen erikoistunut Briko Oy halusi mullistaa alan mobiilisovelluksella, joka parantaisi niin työntekijöiden kuin työnantajien kohtaamista. Onnistuneen Bolt-sovelluksen myötä Briko brändäsi itsensä uudelleen Bolt.Works Oy:ksi, joka haastaa muut alan yritykset radikaalilla ratkaisullaan: Bolt.Works siirtää rakennusalan työvoimavuokrauksen mobiiliksi. Nord Software vastasi uudenlaiseen teknologiaan ja konseptiin perustuneen sovelluksen teknisestä toteutuksesta yhdessä Boltin oman teknisen tiimin kanssa.

Lähtötilanne

Brikossa oli jo pitkään kytenyt ajatus hoitaa rakennusalan työvoimavuokrausta perinteisestä poiketen. Uudenlaista teknologiaa pidettiin äärimmäisen tärkeänä osana yritystä ja siksi Briko halusi viedä konseptiaan mobiilisovellusten suuntaan.Yritykseen palkattiin syksyllä 2016 uusi teknologiajohtaja Ville Herva, jonka yhdeksi tehtäväksi tuli tehdä suunnitelmasta yrityksen digitalisoitumisesta todellisuutta.

Syyskuussa 2016 sovelluksen ideointi oli edennyt jo siihen pisteeseen, että konseptin päälinjaukset olivat valmiit. Enää tarvittiin vain yksi tärkeimmistä osioista: sovelluksen tekninen toteutus. Tässä kohdassa Briko otti yhteyttä muutamaan ohjelmistoyritykseen, joista voittajaksi valikoitui Nord Software. Briko näki Nordilla olevan kovatasoista ja ajantasaista osaamisesta uusista hybridisovellusteknologioista – varsinkin React Nativesta juuri toteutetun Frank-projektin myötä. Lisäksi molemmilla osapuolilla oli suuri luottamus siihen, että projekti saataisiin vietyä ammattimaisesti loppuun kireästä aikataulusta huolimatta.

Desktop
Desktop

Tavoite

Koko projektin tavoite oli rohkea ja kunnianhimoinen: mullistaa rakennusalan henkilöstövuokraus tuomalla työsuhteen kaikki osa-alueet ja toiminta puhelimeen – työt, tilaukset, sopimukset, tuntikortit, osoitteet ja yhteyshenkilöt. Nopearytmisellä rakennusalalla vuorokauden ympäri toimiva palvelu on suuri etu, sillä tilausvahvistukset tulevat parhaimmillaan muutamassa minuutissa ilman välikäsiä ja miehet saadaan työmaalle tunneissa. Nord Software päätti, että paras tapa toteuttaa sovellus oli tehdä se hybridisovelluksena.

Ratkaisu

Projektitiimi koostui Nord Softwarella työskentelevistä sovellusarkkitehdista ja kahdesta senioritason koodaajasta sekä Ville Hervasta, juuri Brikolle palkatusta koodaajasta ja yhdestä ulkoistetusta käyttöliittymäsuunnittelijasta. Keissiä tehtiin ketterän kehityksen mallilla, joka mahdollistaa nopeat iteraatiot ja suunnanmuutokset. Tärkeintä oli tunnustaa, että jos joku idea ei toimi, se voidaan ripeästi vaihtaa toiseen.

Aikataulu oli tiukka, mutta modernit kehitystyökalut mahdollistivat sovelluksen valmistumisen nopeasti. Sovellus rakennettiin React Nativen ja AWS Lambdan (Node.js) päälle, ja betaversio oli valmis Boltin omien asiakkaiden testattavaksi jo vuodenvaihteessa. Oli tärkeää, että sovellus toimisi alusta lähtien moitteetta, joten sitä testattiin ja iteroitiin loppukäyttäjien toimen kolmen kuukauden ajan ennen julkaisua. Tällä tavoin siitä saatiin hiottua juuri sellainen kuin asiakkaan toiveena oli.

Lopputulos

Bolt-mobiilisovellus julkaistiin 3.huhtikuuta 2017. Mobiilisovelluksella oli iso merkitys siinä, kuinka koko yritys löysi uuden tavan toimia ja ajatella henkilöstövuokrausta – ja sen seurauksena koko yritys muutti nimensä Bolt.Worksiksi.

Ville Herva avaa kokonaiskuvaa omassa LinkedIn-postauksessaan: BOLT.works siirtää rakennusalan työvoimavuokrauksen mobiiliksi.

 

Ville Herva, CTO, Bolt.Works

Mitä opittiin?

“Bolt-mobiilisovellus oli Nord Softwaren viime vuoden suurimpia projekteja. Projekti oli haastava ja teknologia uutta, mutta koko homma rullasi sujuvasti osaavien koodaajiemme avulla. On hieno fiilis, että sovellukseemme oltiin niin tyytyväisiä, että sen koko yritys uskallettiin uudelleenbrändätä sen ympärille. Yrityksenä meidän yksi suurimmista vahvuuksista on se, että olemme edelläkävijöitä monessa uudessa teknologiassa ja uskallamme soveltaa niitä. Haluamme tulevaisuudessakin tehdä uusia aluevaltauksia Bolt.Worksin tapaisten rohkeiden yritysten kanssa”, Niklas Lahti, toimitusjohtaja, Nord Software.

 

“Nord Softwarella on paljon React Nativeen liittyvää osaamista, mutta kyseinen teknologia on vielä sen verran nuori, että aina löytyy uutta opittavaa. Lisäksi opimme sen, että julkaisupäivää edeltävinä päivinä löytyy aina jotain korjattavaa, joten julkaisuviikko on hyvä pyhittää hiomiselle ja testaukselle ja välttää uusien ominaisuuksien lisäämistä.” Eric Nishio, Lead Developer, Nord Software.

Yhteistyön jatko

Koko projektin ajan ajatuksena oli myös se, että Nord Software auttaisi asiakasta kokoamaan itselleen oman tiimin, joka voi jatkaa sovelluksen valmistuttua sen kehitystä itsenäisesti. Sovelluksen pariin löydettiin työskentelemään toinenkin koodaaja. Yhteistyö on kuitenkin jatkunut, ja yksi Nordin koodaaja jatkaa työskentelyään Boltin projektin parissa.

Tutustu samankaltaisiin projekteihin