Nosto

Personoituja ostokokemuksia verkkokauppojen asiakkaille

Nosto on markkinointipalvelu, jonka avulla verkkokauppiaat voivat tarjota asiakkailleen personoidun ostokokemuksen. Palvelu on käytössä jo yli 10 000 verkkokaupassa yli sadassa eri maassa. Räätälöity kokemus lisää konversioita, nostaa keskimääräisen ostoksen arvoa ja saa myös asiakkaat palaamaan verkkokauppaan uudelleen. Palvelun asentaminen on ilmaista, ja se toimii kaikissa verkkokauppa-alustoissa. Nord toteutti Noston sovellukseen lisäosat, jotka integroivat sen seitsemään eri verkkokauppa-alustaan.

Lähtötilanne

Vahvojen asiakassuhteiden rakentaminen kasvottomassa online-ympäristössä on kiistatta verkkokaupankäynnin suurimpia haasteita. Räätälöidyn kokemuksen tarjoaminen ei palvele ainoastaan asiakasta, vaan se myös lisää kauppiaiden tuloa parantamalla konversioastetta ja asiakkaiden sitoutumista sekä nostamalla keskimääräistä tilauksen arvoa. Kaikki kauppiaat ymmärtävät personoinnin arvon, mutta perinteisesti siihen liittyvät ratkaisut ovat olleet vain isojen verkkokauppiaiden ulottuvilla niiden kalliin hinnan ja implementoinnin vaatimien resurssien vuoksi.

Nosto perustettiin vuonna 2011, jotta kaikilla verkkokauppiailla olisi mahdollisuus tarjota asiakkailleen nautinnollisempia ostokokemuksia. Noston hinnoittelu perustuu täysin sen tuottamaan hyötyyn: jos palvelu ei tuota lisätuloa kauppiaalle, ei siitä myöskään veloiteta mitään. Palvelu lanseerattiin globaalisti vuonna 2014.

Desktop
Desktop

Tavoite

Vuonna 2012 Nostolla oli kiire saada pilotointivaiheessa olevan sovelluksensa kehitystyötä eteenpäin.

Nostossa todettiin, että sisäisten kehitysprosessien sujuvoittamisen kannalta järkevintä oli keskittyä omaan ydinosaamiseen, eli oman sovelluksen tärkeimpien ominaisuuksien kehittämiseen. Samaan aikaan ymmärrettiin, että Noston strategian kannalta oli olennaista integroida sovellus erilaisiin verkkokauppa-alustoihin, joista iso osa on rakennettu PHP:lla, kun taas Noston sovellus on toteutettu Javaan pohjautuen.

Niinpä Nosto otti yhteyttä särmänä PHP-talona tunnettuun Nordiin, joka hyppäsi mukaan kehitystyöhön palvelun beta-vaiheessa. Nordin tehtävänä oli toteuttaa lisäosat, jotka integroivat Noston sovelluksen seitsemään eri verkkokauppa-alustaan..

Ratkaisu

Nordilta oli projektissa mukana kaksi seniorikoodaria, molemmat backend-kehityksen ja integraatioiden asiantuntijoita.

Ensimmäisessä vaiheessa käytiin läpi mahdolliset integroitavat verkkokauppa-alustat, niiden käyttäjämäärät Noston tärkeillä markkinoilla nyt ja tulevaisuudessa sekä teknologinen toteutettavuus eli kustannus-hyöty-suhde. Esimerkiksi kaikki suljetun lähdekoodin järjestelmät pudotettiin pois, koska niiden toteuttaminen maksaisi liikaa suhteessa saatavaan hyötyyn.

Toisessa vaiheessa toteutettiin integraatiot mahdollistavat lisäosat eli pluginit seitsemään eri järjestelmään: Magentoon, Drupal Commerceen, PrestaShopiin, WordPress e-Commerceen, WooCommerceen, VirtueMartiin ja Ubercartiin.

Lisätietoa muista lisäosista löytyy Noston tukiportaalista.

Lopputulos

Tarkkaan aikataulutettu projekti sujui kaikin puolin loistavasti: työ valmistui aikataulun mukaan puolessa vuodessa, ja lopputulos oli juuri sitä, mitä pitikin. Nordin toteuttamat lisäosat ovat olleet Noston kasvustrategian kannalta merkittävässä roolissa, ja niitä on otettu käyttöön jo sadoissa verkkokaupoissa ympäri maailmaa.

“Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Nordin kanssa. Nord on aina toimittanut mitä on luvannut, ja enemmänkin. Voin lämpimästi suositella Nordia haastaviin integraatioprojekteihin”, sanoo Juha Valvanne, Nosto Solutionsin perustaja ja Chief Product Officer.

Noston palvelu on saanut kehuja myös ulkopuolisita tahoilta: vuonna 2015 sovellus sai kunniamaininnan Grand One -kilpailun parhaan B2B-palvelun kategoriassa.

Mitä opittiin?

“Noston projektista saatiin valtavan hyödyllistä oppia erilaisista verkkokauppa-alustoista ja niiden käyttäytymisestä. Monesta alustasta meillä ei ollut lainkaan aiempaa kokemusta. Lisäksi huomasimme, miten tärkeää on määritellä heti alussa riittävän tarkasti, mitä pitää tehdä ja missä aikataulussa, niin silloin kaikki sujuu paremmin. Hyvin suunniteltu on todellakin puoliksi tehty”, toteaa Lead Developer Christoffer Lindqvist.

Yhteistyön jatko

Vuodenvaihteen tienoilla 2013–2014 keskityttiin pitkälti asiakastuen toteuttamiseen. Varsinainen jatkokehitysrupeama alkoi elokuussa 2014. Noston sovellukseen oli tullut paljon uusia ominaisuuksia, ja sen myötä myös lisäosia oli tarve päivittää. Myös asiakaskäytön perusteella oli tunnistettu lisäosien jatkokehitystarpeita.

Vuoden 2015 toisella kvartaalilla Nord on taas alkanut kehittää uusia lisäosia yhdessä Noston oman kehitystiimin kanssa. Tällä hetkellä Nordin roolina on sekä kehittää uutta että kouluttaa Noston porukkaa ottamaan lisäosat mukaan omaan sovelluskehitykseen.

Uusista lisäosista ei tässä vaiheessa voida vielä kertoa – kannattaa siis pitää silmällä Noston sivuja!