Integrify-harjoitteluohjelma satojen joukosta Vuosisadan rakentajat -kilpailun finaaliin

Ohjelmointia pakolaisille opettava Integrify-harjoitteluohjelma on valittu tänään yhdeksi finalisteista Vuosisadan rakentajat -haastekilpailussa. Kilpailussa etsitään ratkaisuja, jotka parantavat Suomessa asuvien 10–26-vuotiaiden nuorten tulevaisuutta. Integrify tähtää nuorten pakolaisten kotouttamiseen tarjoamalla heille mahdollisuuden oppia koodausta, jolla on suuri kysyntä suomalaisessa teknologiateollisuudessa. Kilpailussa Integrifyn kanssa yhteistyötä tekevät Nord Software, SOS-Lapsikylä ja opetuspeliyhtiö Lightnerin brändijohtaja Peter Vesterbacka.

 

Avoimen haastekilpailun finaaliin valittiin 15 parasta ideaa 326 hakemuksen joukosta. Nord Softwaren toimitusjohtaja Niklas Lahti onkin syystä iloinen:

”Tämä oli todella mieluinen yllätys. Luotimme siihen, että ideamme on hyvä, mutta hakemusten suuri määrä aiheutti jännitystä jatkoon menon suhteen. Pääsy finaaliin vahvisti, että Integrifyssa on potentiaalia kehittyä valtakunnanlaajuiseksi harjoitteluohjelmaksi.”

Integrifyn konseptiin kuuluu pakolaisnuorille räätälöity vuoden harjoittelu, jossa he oppivat ohjelmistokehityksen ammattilaisiksi. Tämä nopeuttaa nuorten integroitumisprosessia suomalaiseen yhteiskuntaan usealla vuodella.

”Me uskomme, että kokonaisvaltaisen kotoutumisen perustana on työ, joka tarjoaa säännölliset tulot ja kontaktiverkoston kollegoihin sekä opettaa yhteiskunnallisia arvoja. Harjoittelun avulla pakolaiset hankkivat harvinaisia taitoja, Suomen valtio säästää kuluissa sekä kerää verotuloja ja teknologiateollisuus saa koodareita täyttämään avoimia työpaikkoja”, Integrifyn toimitusjohtaja ja perustaja Daniel Rahman summaa Integrifyn ydinajatuksen.

Finaaliin valitut tiimit työstävät asiantuntijoiden avulla ideoitaan kevään ja kesän aikana.

”Meidän konsepti on jo melko valmis, sillä olemme jo pilotoineet harjoittelun. Mutta kehittymisenvaraa löytyy aina, ja odotammekin innolla pääsevämme työstämään konseptia asiantuntijoiden avulla. On myös mielenkiintoista päästä tutustumaan muihin finaaliin päässeisiin ideoihin”, Rahman kuvaa työpajoihin osallistuvan Integrify-tiimin odotuksia.

Yli 40 suomalaisen säätiön järjestämän kilpailun voittajat julkistetaan 1. lokakuuta 2017. Tällöin selviää, saammeko Suomeen harjoitteluohjelman, joka voi muuttaa satojen pakolaisnuorten unelman hyvästä elämästä todeksi.

Integrifyn tiimi – Lasse Diercks, Niklas Lahti, Daniel Rahman & Riina Vänttinen

Riina Vänttinen, Viestintäjohtaja