Nordilla treffailtiin rekryjen merkeissä

Tunnelma Nord Softwarella eroaa hieman modernin ohjelmistotalon tavallisesta keskiviikkoillasta. Suuressa avokonttorissa käy iloinen puheensorina, kun monikymmenpäinen joukko IT-yritysten edustajia ja ohjelmistokehittäjiä rupattelee keskenään. Jotain on tekeillä, mutta mitä?

Tänään Nordilla järjestetään HackerX Helsinki Front-End. Se on ympäri maailmaa järjestettävä rekrytointitapahtuma, joka tarjoaa ohjelmistokehittäjille mahdollisuuden tavata maailman innovatiivisimpia ja nopeimmin kasvavia yrityksiä pikatreffien tyyliin. Nordille tarjoutui mahdollisuus toimia isäntänä tilaisuudessa, johon meidän lisäksemme osallistui kymmenen muuta rekrytoivaa yritystä ja yli sata työnhakijaa.

 

Se vähän rennompi tapa hoitaa rekrytointi

Työpöydät on järjestetty avokonttorin keskelle kahteen pitkään riviin, ja niiden ääressä istuu yritysten edustajia valmiina tapaamaaan uusia potentiaalisia työntekijöitä. Pöytärivistöä kiertää joukko nuoria ohjelmistokehittäjiä, joista kukin vuorollaan saa viisi minuuttia aikaa tehdä vaikutuksen mahdolliseen uuteen työnantajaan ennen kuin on aika siirtyä seuraavan rekrytreffikumppanin juttusille.

Peräkkäiset pikahaastattelut saattavat kuulostaa hengästyttäviltä, mutta loppujen lopuksi formaatti on yllättävän toimiva sekä työnantajille että -hakijoille. Kyseessä ei nimittäin ole ryppyotsainen työhaastattelu: Työnhakijoilta ei tentata kenellä on parhaiten hallussa uusimmat taidot ja teknologiat, vaan pikemminkin tunnustellaan ja tutustutaan rennosti ja mukavasti. Samalla mietitään, olisiko kohtaamisessa potentiaalia johonkin pitempiaikaiseen suhteeseen – aivan kuten oikeillakin treffeillä. Tähtäimessä on löytää se täydellinen pari.

Vaikka moni työnhakija on liikkeellä tositarkoituksella, tilaisuuden hyväntuulinen ilmapiiri varmistaa sen, ettei haastatteluissa tarvitse turhaan jännittää. Reilu pari tuntia kestävän tilaisuuden aikana ehtii käydä vaikka jokaisen rekrytoivan yrityksen juttusilla, joten parhaimmillaan ajan pystyy käyttämään tehokkaaseen työnhakuun. Aikataulu ei kuitenkaan ole liian tiukka, vaan välillä voi pitää pientä taukoa ja nauttia vähän pizzaa ja virvokkeita. Samalla tarjoutuu hyvä tilaisuus verkostoitua muiden alan asiantuntijoiden kanssa, mikä saattaa joskus olla ratkaisevaa tulevan työpaikan löytämisessä.

 

Useampi uusi työntekijä kiikarissa

Illan edetessä Nordin haastattelijat ovat tavanneet kymmeniä potentiaalisia työntekijöitä. He ovat oikein tyytyväisiä illan antiin.

“Tilaisuuden formaatti sopii oikein hyvin ison hakijamäärän läpikäymiseen. Kun mielessä on selkeä tavoite ja haastattelukysymykset on etukäteen suunniteltu, viidessä minuutissa ehtii hyvin löytää tyypit, joiden kanssa jatkaa keskustelua myöhemmin. Tavoitteenamme oli löytää ensisijaisesti senioritason osaajia ja aivan erityisesti React-osaamista. Positiivista oli se, että yllättäen joukossa oli hyviä ehdokkaita muihinkin meille sopiviin tehtäviin”, kuvaa iltaa Nord Softwaren operatiivinen johtaja Janne Muurinen tyytyväisenä.

Myös käytännön järjestelyistä vastannut Tuija Siljander pitää tapahtumaa onnistuneena.

“Uskon että osallistujat saavat meistä aidon kuvan. Tilaisuuden puitteet, tunnelma ja jopa tarjoilut ovat hyvin linjassa Nordin tavallisen arjen kanssa. Tällaistahan meillä on muutenkin – hyviä tyyppejä ja rento meininki”, kertoo HR- ja markkinointiasioista vastaava Siljander ja toivoo, että hyvä meininki välittyy myös tilaisuuden osanottajille.

 

Kannattiko pikatreffeille ryhtyä?

Kun vieraat poistuvat, on aika summata illan fiilikset: HackerX osoittautuu oikein hauskaksi ja hyödylliseksi kokemukseksi. Tilaisuuden formaatti ja käytännön järjestelyt toimivat erinomaisesti, ja me rekrytoivana yrityksenä saimme keskittyä olennaiseen.

Toki nordilaiset keksivät myös parantamisen varaa. Senior Developer Martin Roosilla, joka toimi yhtenä Nordin haastattelijoista, olisi parikin ideaa:  

“Kandidaateille voisi antaa esimerkiksi koodinumerot, jotka haastattelijan olisi helppo ja nopea kirjoittaa muistiin. Haastattelujen jälkeen koodilla voisi hakea järjestelmästä kiinnostavien hakijoiden tiedot Github-linkkeineen ja valokuvineen. Nyt jouduimme käsin kirjoittamaan työntekijöiden nimet ja yhteystiedot muistiin tai keräämään CV:t paperilla, mikä tuntuu teknologiayrityksen näkökulmasta aika hassulta.”

Koska tapahtuman käytännön järjestelyt eivät vaadi isäntäyritykseltä kovin suuria ponnistuksia, rekrytoinnin pikatreffit ovat ihan näppärä tapa tavoittaa potentiaalisia kandidaatteja ilman perinteistä kontaktointi- ja haastattelurumbaa. Tapahtumassa mukana olevat nordilaiset ovat yksimielisiä siitä, että jos saamme tämän illan perusteella rekrytoitua yhdenkin sopivan työntekijän, mukaan kannatti lähteä.

 


Kirsi Lumisalmi, Sisällöntuottaja