React-osaaminen kiidätti ohjelmistoyritys Nord Softwaren jälleen ennätystulokseen

Suomalainen Nord Software kasvatti liikevaihtoaan jo neljättä vuotta peräkkäin: vuoden 2016 liikevaihto oli 3,85 miljoonaa euroa ja se kasvoi ennätykselliset 83 prosenttia edellisestä vuodesta. Liikevaihdon keskimääräinen kasvu (CAGR) vuosina 2013–2016 on ollut 38,1 prosenttia. React-osaamisesta tunnettu yritys jatkaa suuren kasvun hakemista myös kuluvana vuotena. Vuonna 2017 Nord Software tähtää 50 prosentin kasvuun, josta osaa lähdetään rohkeasti hakemaan Ruotsista.

Liikevaihdon kasvun lisäksi myös vuoden 2016 tulos oli erinomainen liikevoittomarginaalin ollessa 19 prosenttia. Samalla yritys kaksinkertaisti henkilöstömääränsä 47 työntekijään. Hyvin menneen vuoden taustalla on Nord Softwaren toimitusjohtajan Niklas Lahden mukaan toiminnan keskittäminen, uudenlaiset asiakkuudet sekä onnistuneet rekrytoinnit.

”Menestyksemme ehdottomasti tärkein kulmakivi oli se, että päätimme pari vuotta sitten alkaa fokusoida toimintaamme. Meillä oli ja on edelleen todella vahva avoimen lähdekoodin teknologioiden osaaminen. Siispä karsimme rönsyjä pois ja keskityimme siihen, missä olemme parhaita eli JavaScript-ohjelmointikieleen ja siinä erityisesti React-ohjelmointikirjastoon”, Lahti kiteyttää menestysreseptiä.

React on noussut ohjelmistoyritysten parissa parin viime vuoden aikana nopeasti yhdeksi suosituimmaksi tavaksi kehittää verkkosivuja ja sovelluksia. Lahti on tyytyväinen, että Nord Software vainusi trendin ensimmäisten joukossa.

”Yli 60 prosenttia vuoden 2016 liikevaihdostamme tuli Reactista. Kehitys on yllättänyt meidätkin, sillä vielä vuonna 2014 React ei tuonut taloomme sentin senttiä”, Lahti kuvaa huimaa muutosta.

”Asiakkaan näkökulmasta Reactissa parhainta on se, että sen avulla koodaaminen on nopeampaa ja siten myös projektien aikataulut nopeutuvat. Ja koska aika on rahaa, asiakkaalle kertyy säästöä.”

Huippujengillä kohti suurempia asiakkuuksia

Keskittyminen JavaScriptiin ja Reactiin on johtanut myös siihen, että Nord Software on pystynyt nostamaan omaa profiiliaan ja kokonaisuuttaan toimittajana sellaisiin asiakkuuksiin, joita sillä ei ole aikaisemmin ollut.

”Menimme asiakkuuksissa huikeasti eteenpäin vuonna 2016, jolloin saimme uusiksi asiakkaiksi muun muassa mediayhtiö A-lehdet, vaihtoautoliike Kamuxin, turvallisuusyritys Verisuren, Kokkolan Halpa-Hallin ja Slushissakin tunnustusta saaneen Frank-opiskelijakorttisovelluksen. Olemme ensisijaisesti teknisten verkkopalveluiden toteuttaja, mutta palvelutarjontamme on laajentunut niin palvelumuotoiluun kuin palvelimien pyörittämiseen eli DevOpsiin”, kertoo Lahti.

Lahti korostaa, että kasvu ja laajentuminen ei olisi ollut mahdollista ilman ensiluokkaista henkilöstöä:

”Olemme monesta samalla alalla olevista firmoista poiketen insinööri- eikä konsulttivetoinen yritys. Se näkyy sekä osaamisessamme että henkilöstön työtyytyväisyydessä. Olemme onnistuneet saamaan Nordille huippujengiä, joka viihtyy ja joilla on halu luoda Nordista Suomen johtava React-talo.”

Nord Softwaren työntekijöiden määrä kaksinkertaistui vuoden 2016 aikana, ja kasvu on jatkunut vuonna 2017.

”Alkuvuoden aikana olemme palkanneet jo viisi uutta asiantuntijaa. Rekrytoimme koko ajan kovan luokan osaajia, mutta haluamme joukkoomme myös innokkaita ja menestyksennälkäisiä nuoria. Nordissa meillä on hyvä sekoitus senioreja ja junnuja, joiden eri vahvuudet luovat korkean osaamistason.”

Seuraavana etappina Ruotsi

Vuosi 2017 näyttää Nord Softwaren hallituksen puheenjohtajan ja pääomistajan Petteri Erkintalon mukaan valoisalta:

”Suomen taloudella menee paremmin, ja me näemme myös voimakasta kysyntää kaikissa palvelusegmenteissämme. Kehitys menee koko ajan siihen suuntaa, että kaikki, mikä on mahdollista digitalisoida, digitalisoituu. En näe, että toimialamme markkinat sinällään kasvaisivat, mutta uskon että vanhemmat ja vähemmän ketterät yritykset menettävät markkinaosuuttaan ja pienemmät ja nopealiikkeisemmät toimijat, kuten me, saavat lisää uusia asiakkaita.”

Kasvua Nord Software haluaa Suomen lisäksi myös naapurimaasta. Kevään aikana yritys laajentaa toimintaansa Ruotsiin.

”Näemme Ruotsin markkinat loogisena jatkumona kansainvälistyvän yrityksemme seuraavassa kasvuvaiheessa. Saamme lähes viikottain Tukholman alueelta kyselyitä React-osaajista. Siellä on paljon kysyntää, johon juuri me osaamme vastata. En näe yhtään syytä, miksi emme ottaisi haltuun myös ruotsalaista ohjelmistokehityskenttää”, Erkintalo summaa Nord Softwaren tavoitteita.

 

Suomalainen Nord Software Oy on teknisesti ylivoimaisten verkkopalveluiden tuottaja, joka keskittyy räätälöityyn sovelluskehitykseen. Nord Software kuuluu Omni Partners -konserniin, johon se yhdistyi lopullisesti 11.11.2016.

Lisätietoja:

Niklas Lahti, toimitusjohtaja, Nord Software & Omni Partners
+358407741777
[email protected]
https://www.linkedin.com/in/niklaslahti

Riina Vänttinen, viestintäjohtaja, Nord Software & Omni Partners
+358400420922
[email protected]
https://www.linkedin.com/in/riina-vanttinen/    


Riina Vänttinen, Viestintäjohtaja