“Tästä ei koskaan pitänyt tulla näin suuri juttu”

Kuinka konsultin voimin kootulla tiimillä syntyi digitaalinen menestystarina: maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen digitaalinen opiskelijakortti Frank.


Vähän yli vuosi sitten
Aku-Jaakko Saukkonen  Digia Custom Servicesin (silloin vielä Nord Software) projektipäällikkö & digitaalisten projektien tuoteomistaja  sai työpöydälleen äärimmäisen kiinnostavan konsultointiprojektin.

“Alun perin tehtävänäni oli miettiä Frankin digitaalisen markkinoinnin päällikön Sauli Böhmin kanssa, millaisilla digitaalisilla ratkaisuilla opiskelijakortti voitaisiin tuoda nykyaikaan. Toiveena oli mobiilisovellus, mutta selvityksen jälkeen ymmärsimme, että potentiaalia olisi enempäänkin. Ehdotimme asiakkaalle, että tekisimme mobiilissa toimivan opiskelijakortin, jonka ansiosta muovinen kortti voisi jäädä historiaan”, Aku kertaa projektin alkuvaiheita.

Maaliskuun viimeisellä viikolla suunnitelmalle näytettiin vihreää valoa. Tavoitteet olivat kovat ja aikataulu tiukka: 12 viikossa oli saatava applikaatio sovelluskauppoihin kahdella eri alustalla.  Koska asiakkaalla ei ollut omaa teknistä osaamista valmistaa sovellus, apua tiimin kasaamiseen pyydettiin jälleen Digia Custom Servicesiltä ja Akulta. Lisää casesta voit lukea vaikka täältä.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Digia Custom Services auttoi yritystä tai yhteisöä kirkastamaan verkkopalveluideansa ja auttamaan sen toteuttamisessa.

“Tavallisesti aloitamme yrityksen usein startup kanssa niin, että tarkistamme heidän bisnesmallinsa. Jos se vaikuttaa toimivalta, palkkaamme heille tiimin toteuttamaan suunnitelman. Olemme todenneet tavan todella toimivaksi, hyvänä esimerkkinä Simstore”, kertoo Digia Custom Servicesin johtaja Niklas Lahti.

Vaativa rekrytointiprosessi on avain onnistumiseen

Vaatii paljon työtä kasata juuri asiakkaalle ja projektiin sopiva tiimi.

“Tiimin oikeanlainen rakenne oli ehdoton edellytys projektin onnistumiselle. Myös työympäristön piti olla houkutteleva, jotta saimme houkuteltua taitavia työntekijlöitä. Kun aloimme Saulin kanssa koota tiimiä Frankille, ykkösprioriteettina ei ollut tekijöiden työkokemus tai palkanmaksaja vaan sopivien henkilöiden valinta ja henkilökemia. Halusimme löytää kaikista parhaimmat tyypit juuri tähän projektiin”, kuvaa Aku rekrytointiperiaatteita.

Hän lähetti kahdelletoista eri yritykselle tarjouspyynnön, jonka mukana olevalla lomakkeella kartoitettiin mahdollisten tiimin jäsenten ominaisuuksia.

“Kysymyksiä oli laidasta laitaan. Suurin osa liittyi työskentelytapoihin, mutta on mahdollista, että pyysimme myös laittamaan Star Warsin ja Star Trekin paremmuusjärjestykseen”, Aku virnistää ja paljastaa, että oikea vastaus on aina Star Wars.

Tarjousten perusteella Aku valitsi ehdokkaat demopäivään, jonka aikana henkilöt tekivät tiimissä muutaman tunnin pituisen miniprojektin ja antoivat toisistaan vertaisarvion. Päivän perusteella lopullinen tiimi valittiin useammalta alihankkijalta: yhteensä yksi designer ja kolme koodaajaa.

“Kun tiimi aloitti, keskityimme kahden viikon ajan ainoastaan isoon kuvaan: projektin hahmottamiseen, tavoitteiden asettamiseen ja teknologioihin tutustumiseen. Samalla tiimi hioutui yhteen. Oli tärkeää, että päätimme yhdessä toimintatavat. Näin jokaiselle oli selvää koko projektin ajan, mitä tehdään.”

Aku kiittelee hankkeen rahoittaneita tahoja, jotka uskalsivat antaa tiimin käyttää monta päivää “tuottamattomaan työhön”.

“Aika montaa asiakasta olisi hirvittänyt, että kulutamme heiltä kymmeniä tuhansia euroja ilman, että he saavat mitään konkreettisia vastinetta. Mutta lopputuloksena oli tiimi, joka tiesi tarkasti, mikä toimii ja mikä ei. Tämä johti siihen, että kun kävimme itse sovelluksen kimppuun, työ sujui tavallista nopeammin ja vähemmillä ongelmilla. En usko, että olisimme saaneet muuten vietyä projektia loppuun todella tiukan aikataulun puitteessa”, arvioi Aku projektin kulkua.

Vain sitoutuneella tiimillä voi saada aikaan tulosta

Elokuussa 2016 projekti vietiin aikataulussa päätökseen. Lopputulos ylitti odotukset, myös käyttäjien mielestä. Ilmaista korttisovellusta käyttää tällä hetkellä kuukausittain noin 30 000 opiskelijaa.

“Onnistuminen johtui pääasiallisesti siitä, että meillä oli motivoitunut, osaava ja oppimishaluinen tiimi kasassa, emmekä pelänneet tehdä välillä rajujakin päätöksiä kehitystyön priorisoinnin suhteen. Lopulta ei ole väliä kuinka monta riviä vaatimusexcelistä projekti loppupeleissä täyttää, kunhan se ratkaisee käyttäjien ongelmat liiketoiminnallisesti fiksulla tavalla. Me asetimme projektille tasan kolme tavoitetta: olla opiskelijalle nopein, halvin ja helpoin tapa saada haltuunsa virallinen opiskelijatunniste. Silloin kun tiimi on sitoutunut yhteisiin tavoitteisiin, käytännön teot joilla tavoitteisiin päästään tulevat lopulta jokaisesta tiimin jäsenestä kuin itsestään”, kertaa Aku.

Koska projekti onnistui niin hyvin, digitaalisen opiskelijakortin mahdollisuuksia haluttiin kehittää eteenpäin. Kehitystyötä vetämään pyydettiin Aku.

“Vaikka Akun siirtyminen Frankille ei ollut meille ideaali tilanne, emme halua koskaan rajoittaa työntekijöidemme mahdollisuuksia kehittää uraansa muissa yrityksissä. Me hävisimme, mutta Frank voitti. Se, miten Aku hoiti projektin, oli kerrassaan uskomatonta. Se myös osoittaa, että hyvin toimiva tuotekehitystiimi vaatii aina loistavan tuoteomistajan (product owner), joka osaa myös tiimin vetämisen taidon. Rehellisesti sanoen olemme iloisia, että Aku on nykyään asiakkaamme”, Niklas toteaa.

Kiinnostuitko?

Tutustu koko konseptiin Frankin omilta sivuilla – ja omassa case-kuvauksessamme. Tai sitten tutustu Blue Arrow Awards-kilpailusivustoomme täällä. Nostetaan yhdessä suomalaisten digitaalisten palveluiden tasoa!


Niklas Lahti, CEO

I keep things rocking & rolling at Nord Software - without actually coding myself. Everything that can be digital, will be digital. I love teaching our customers how.